26.09.2016

Postavljeni brisoleji na kampus Rijeka

SIŽE PROJEKTI postavili su na tri objekta sveučilišta u Rijeci brisoleje kao fasadni element zaštite od sunca.

20. rujna 2016. održano je svečano otvorenje prvih studentskih paviljona na Kampusu Sveučilišta u Rijeci. Paviljoni sa 754 ležaja izgrađeni su sredstvima Europske unije, ukupne vrijednosti preko 178 milijuna kuna. Prvim studentima stanarima uručeni su ključevi njihovih soba.

Ovaj projekt obuhvatio je izgradnju triju paviljona za smještaj studenata, kao i gradnju prateće infrastrukture, čiji je korisnik akademska zajednica Sveučilišta, odnosno studenti sastavnica, odjela i centara, sudionici sveučilišnih ljetnih škola i sveučilišnih programa te gostujući profesori i znanstvenici. Objektima će upravljati Studentski centar Rijeka (SCRI).

Opći cilj Projekta jest osiguranje pristupa visokom obrazovanju za studente slabijeg socio-ekonomskog statusa uz unaprjeđenje infrastrukture studentskog smještaja i povećanje konkurentnosti obrazovne infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci optimalnom kombinacijom objekata i sadržaja.

SIŽE PROJEKTI izradili su i postavili kompletnu konstrukciju od cinčanog čelika na koju su se montirali brisoleji kao fasadni element zaštite od sunca.