23.05.2017

Postavljeni info kiosci na park prirode Lastovsko otočje

Tvrtka Siže Kupres izradila je i postavila kioske (eko blok) sa solarnim panelima, mini vjetroelektranama i baterijama u Park prirode Lastovsko otočje.Park prirode Lastovsko otočje dobio je dva info kioska (eko blok)  za potreba informiranja posjetitelja i kontrolu naplate ulaznica. Ukupna vrijednost kioska je 648.250,00 s PDV-om. Izradila ih je hrvatska tvrtka Siže Kupres d.o.o. iz Samobora iz koje su otpremljeni prema Lastovu.

Info kiosci će biti postavljeni na lokacijama Ubli i Zaklopatica koje osiguravaju adekvatne uvjete za aktivnosti informiranja posjetitelja i prodaju suvenira, informativnih materijala i karata za području PP Lastovsko otočje. Za obavljanje navedenih aktivnosti unutar tipskih modula predviđen je mobilni pult te prostor za odlaganje i prezentaciju proizvoda i informativnih letaka.

Radi se o hrvatskom dizajnu i proizvodu. Oni su od pomoći Parku prirode u izgradnji cjelovitog sustava posjetiteljske infrastrukture te provođenju održive politike upravljanja parkom temeljene na principima održivog turizma i razvoju modela očuvanja prirodnih vrijednosti zaštićenog područja.

Financijska sredstva za info kioske osigurana su u sklopu Projekta integracije u EU Natura 2000 koji je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike pokrenulo 2011. radi pružanja podrške nacionalnim parkovima, parkovima prirode i županijskim javnim ustanovama u upravljanju zaštićenim prirodnim vrijednostima pri implementaciji ciljeva europske ekološke mreže Natura 2000 u njihove investicijske programe.